Nekaj o naših izdelkih

Pred dobrimi dvajsetimi leti smo pričeli z 20.-imi izdelki različnih vrst kruha in pekovskega peciva. Danes obsega izbor naših izdelkov preko 130 artiklov in se stalno dopolnjuje in spreminja. V Miklavških pekarnah smo znani predvsem po krofih in posebnih vrstah kruhov, pripravljenih po tradicionalnem načinu priprave podaljšane fermentacije, s čimer dosežemo daljši rok svežosti, lepši vonj, videz, okus. Okus kruha pa ni odvisen le od recepta, temveč tudi od klime, opreme, vlažnosti zraka, letnega časa, skratka vsaka komponenta da pekarskim izdelkom svoj pečat.

Med prodajnimi uspešnicami je zagotovo kmečki kruh, ki kot v starih časih vzhaja v zaprtih košarah in je narejen iz kvasnih nastavkov. To pomeni po postopku zmanjševanja vsebnosti kvasa, s čimer dosežemo upočasnjen proces priprave kruha. Prednosti Miklavških pekarn so majhne količine, več vrst izdelkov, daljši ciklusi priprave, kar vse daje izdelkom večjo kvaliteto in boljši okus. O tem govorijo tudi številna priznanja z ocenjevanj v okviru sekcije za pekarstvo Slovenske živilske zbornice. Vsako leto pošljemo v oceno do tri izdelke, zlata priznanja pa so Miklavške pekarne prejele že za kmečki in alpski kruh, belo štruco, žemlje in krofe ter še veliko drugih izdelkov. Vse surovine, iz katerih so pripravljeni izdelki Miklavških pekarn, od moke, maka, orehov, lešnikov, čokolade, so nabavljeni v Sloveniji.

Kupujemo dražje surovine, varčevanje pri njih bi bil dvorezni meč, saj cenejše surovine ne zagotavljajo visoke kakovosti izdelka. Čeprav na račun nabave dražjih surovin zaslužimo manj, smo prepričani, da je to dolgoročna naložba, kajti danes lahko ob izredno veliki ponudbi kupca zadržiš le s kvaliteto.

Za kakovost naših izdelkov smo v preteklosti prejeli številna strokovna priznanja, visoke ocene in nagrade.